Sådan foregår byggeprocessen

Din rejse med os trin for trin

Tryghed er afgørende, når du skal vælge, hvem der skal bygge dit sommerhus. EBK HUSE er kendt for at være grundige med kvalitetskontrol i alle led. Det sikrer, at vi altid leverer et sommerhus i den bedste kvalitet til den aftalte tid. Her har vi samlet en oversigt over den generelle byggeproces. Vi er klar til hjælpe og rådgive dig, uanset hvor du er i processen.

Jesper og Dorte Keinicke

Tryghed fra start til slut

Ingen kan vide alt. Derfor møder du ikke kun én person under din byggeproces hos os – det sikrer optimal faglighed. Din personlige byggerådgiver er dog altid til rådighed – det giver tryghed og tilfredshed.

1. Inspirationstur

Gør sommerhusdrømmen konkret og tag på inspirationstur. Kom forbi vores fritidshusudstillinger eller Åbent Hus og oplev forskellige hustyper og planløsninger. Mærk effekten af et ovenlys, sæt dig i alkoven, rør ved elementerne i køkkenet og gå en tur på terrassen. Vi har Danmarks største samling af udstillingshuse i Middelfart, Slagelse og Roskilde samt showroom i Holte.

2. Gratis Grundtjek

Vi møder ofte hinanden første gang ude på grunden. Inden da har vores byggerådgiver tjekket lokalplanen. Nu er det tid til at vurdere grundens potentiale og udfordringer. Måske har du et gammelt hus, der skal rives ned? Måske ejer du ikke grunden endnu? Vi anbefaler, at du inddrager os tidligt i processen og rådgiver gerne om valg og køb af grund.

3. Rådgivningsmøde hos dig eller os

At bygge sommerhus handler ikke kun om arkitektur og pris. Det handler også om tryghed, erfaring og kemi. Det skal føles rigtigt. Derfor er næste trin et personligt møde. Her gennemgår byggerådgiveren vores husprogram og alle muligheder for individuelle tilpasninger inden for dit budget. Drømmer du om et helt unikt sommerhus, er vores Arkitektpakke løsningen for dig.

4. Personligt tilbud

På baggrund af dine ønsker udarbejder tegnestuen en skitse af huset og din byggerådgiver udarbejder et tilbud med en vurdering af de samlede omkostninger i forbindelse med grund, terræn og jordbund. Som landets største producent af sommerhuse kan vi placere store ordrer hos vores leverandører og opnå attraktive priser. Den fordel giver vi naturligvis videre til dig, når vi udregner din pris.

5. Underskrift af kontrakt

Når skitser og tilbud er på plads, er det tid til at underskrive kontrakten. Når kontrakten er skrevet under, bliver du tilknyttet vores kundeportal, hvor du kan følge etaperne i byggeriet. Derefter skal landinspektøren udarbejde en forundersøgelse, der beskriver eventuelle deklarationer, tinglysningsoplysninger m.m. Derudover foretager en geotekniker en jordbundsundersøgelse. Vi bestiller også en uvildig miljøscreening, hvis der er et gammelt hus på grunden.

Når du skriver under på kontrakten, betaler du kun 2,5% af købesummen. Dog altid minimum 50.000 kroner. Det resterende beløb betaler du først på afleveringsdagen.Hvis købesummen er over 2.000.000 kroner, eller du vælger at bygge et arkitektprojekt, aftaler vi en rateplan.

6. Møde med indretningsarkitekt

Det er tid til at sætte endnu et personligt præg på dit drømmehus. Du møder vores indretningsarkitekt i vores showroom, der guider dig i valg af køkkenindretning, fliser, gulve, hårde hvidevarer og meget andet. Mange bliver overraskede over, hvor mange forskellige farver og flader du har at vælge mellem i vores standardsortiment. Hvis du har særlige ønsker, udarbejder vi et specielt tilbud til dig.

7. Resultat af undersøgelser

Vi gennemgår resultatet af jordbundsundersøgelsen og tilpasser fundamentet ved behov. Screeningsrapporten giver svar på, om der skal særlige miljøforanstaltninger til i forbindelse med nedrivningen af et gammelt hus. Vi beregner eventuelle ekstra omkostninger til nedrivning og ekstrafundering. Du får en fast pris, så du ikke får nogle overraskelser.

8. Tegnestuen sætter i gang

Når fundament, screening og tilbud fra materialevalgsmødet er accepteret, går vores tegnestue i gang med at detailprojektere. De sender alle nødvendige papirer til myndighederne og ansøger om byggetilladelse.  

9. Fabrikken sætter i gang

Når din kommune har givet byggetilladelse, kan vi gå i gang med forberedelsen og produktionen på vores fabrik i Slagelse. Vi færdiggør elementer og materialer på fabrikken, så vi kan lukke huset hurtigt og sikkert i det fri. Du får altså et gennemført dansk produkt med fokus på kvalitet, holdbarhed og leveringssikkerhed.

10. Møde med byggeleder

Du får tildelt din personlige byggeleder, der holder snor i det hele, så du ikke behøver at gøre det. Før opstart af fundamentet indkalder byggelederen til et opstartsmøde, hvor I gennemgår byggeforløbet. Det sikrer, at alle aftaler er på plads. Hvis der er et gammelt hus på grunden, bliver det fjernet. Det nye hus bliver placeret af landinspektøren og fundamentet støbt.

11. Vi bygger dit hus

Dit hus bliver opført af danske håndværkere og et fast team af entreprenører med høj anciennitet og faglig stolthed. Vi prioriterer lokale folk, fordi det giver tryghed for vores kunder og begrænser miljøbelastende transport. Huset bliver lukket på kun tre til fem dage, men det afhænger naturligvis af størrelsen på huset. Det betyder, at dit hus bliver bygget uden risiko for fugtproblemer – uafhængigt af vejret.

12. Velkommen hjem

Dit hus er færdigt. Byggelederen indkalder til afleveringsforretning, hvor I gennemgår huset sammen. Vi har kvalitetskontrol i alle led og er medlem af Nyhussektionen under DI Byggeri. Du betaler restbeløbet på afleveringsdagen, får nøglerne og flytter ind. Hvis vi finder mangler ved afleveringen, bliver de udbedret af vores servicemontører hurtigst muligt.

13. Reklamation og garanti

Vi yder to års garanti på selve huset. Derudover viderefører vi leverandørernes garanti på løsøre som hvidevarer, skabe og så videre. Desuden yder vi 10 års reklamationsret efter aflevering af huset på skjulte fejl og mangler.

Afspil video om Sådan bygger vi dit sommerhus