Sådan foregår byggeprocessen

Din rejse med os trin for trin

Tryghed er afgørende, når du skal vælge, hvem der skal bygge dit sommerhus. EBK HUSE er kendt for at være grundige med kvalitetskontrol i alle led. Det sikrer, at vi altid leverer et sommerhus i den bedste kvalitet til den aftalte tid. Her har vi samlet en oversigt over den generelle byggeproces. Vi er klar til hjælpe og rådgive dig, uanset hvor du er i processen.

FASE 1: DRØMMEN TAGER FORM

1. Gratis Grundtjek

Hvis vi ikke allerede har hilst på hinanden i vores udstillinger eller showroom, møder vi hinanden første gang ude på grunden. Vores byggerådgiver tjekker lokalplanen inden og vurderer grundens potentiale og udfordringer. Hvis du har valgt vores Arkitektpakke, deltager vores arkitekt også.

2. Rådgivningsmøde

Det er tid til at få sat ord på dine drømme, og hvad der betyder noget for dig. Vi præsenterer vores husprogram, og du får svar på dine muligheder inden for dit budget. Hvis du har valgt vores Arkitektpakke, får du også personlig rådgivning af vores erfarne arkitekt.

3. Arkitekten tegner dit hus

Vores arkitekt tegner en skitse af huset, så det passer til din grund og dine ønsker og behov – også selvom du har valgt en af vores standard designlinjer.

4. Personligt tilbud

Byggerådgiveren beregner et tilbud med de samlede omkostninger – herunder også udgifter i forbindelse med grund, terræn og jordbund, så du har et komplet overblik – lige til at tage med i banken.

FASE 2: TJEK PÅ DETALJERNE

5. Underskrift af kontrakt

Skitser og tilbud er på plads, og det er tid til at underskrive kontrakten. Du betaler en mindre underskriftsrate

6. Screening af grund, jordbund og gammelt hus

Landinspektøren udarbejder en forundersøgelse, der beskriver eventuelle deklarationer, tinglysningsoplysninger m.m. Geoteknikeren udarbejder en jordbundsundersøgelse. Vi bestiller også en lovpligtig miljøscreening, hvis vi skal stå for at rive det gamle hus ned. Tegnestuen sender alle nødvendige papirer til myndighederne og ansøger om byggetilladelse. Herefter er arkitektur og placering på grunden låst.

7. Møde med

indretningsrådgiver

Det er tid til at sætte endnu et personligt præg på dit drømmehus. Du møder vores indretningsrådgiver i vores showroom, der guider dig i valg af køkkenindretning, fliser, gulve, hårde hvidevarer og meget andet. Mange bliver overraskede over de mange muligheder i vores standardsortiment. Hvis du har særlige ønsker, udarbejder vi et specielt tilbud til dig.

8. Resultat af undersøgelser

Vi gennemgår resultatet af jordbundsundersøgelsen og tilpasser fundamentet ved behov. Screeningsrapporten svarer på, om der skal særlige miljøforanstaltninger til i forbindelse med nedrivningen af det gamle hus. Vi beregner eventuelle ekstra omkostninger til nedrivning og ekstrafundering – og giver dig en fast pris på disse.

9. Adgang til kundeportal

Når din byggesag er klar til tegnestuen, får du adgang til din personlige kundeportal og kan nu følge alle etaper i byggeriet ét sted. Her finder du også datoen for, hvornår du senest kan forvente at flytte ind. Vi tager udgangspunkt i fire ugers sagsbehandling hos kommunen. Den kan variere fra kommune til kommune.

10. Tegnestuen sætter de sidste streger

Fundament, screening og tilbud fra materialevalgsmødet er accepteret og materialevalget låst. Tegnestuen går i gang med at detailprojektere og udarbejde tegninger til montører og underentreprenører.

FASE 3: TID TIL PRODUKTION

11. Produktion af huset

Byggetilladelsen fra kommunen er landet, og vi kan nu lægge byggesagen på byggetidsplanen og forberede produktionen. Vi bestiller døre og vinduer og sætter elementer og materialer i gang på fabrikken.

12. Møde med byggeleder

Du får din personlige byggeleder, der holder snor i byggeriet, så du ikke behøver at gøre det. Før opstart af fundamentet, indkalder byggelederen til opstartsmøde på grunden, hvor I gennemgår forløbet. Hvis vi står for at rive det gamle hus ned, bliver det fjernet nu. Det nye hus bliver afsat af landinspektøren og fundamentet støbt.

13. Vi bygger dit hus

Dit hus bliver opført af egne håndværkere og et fast team af underentreprenører med høj anciennitet og faglig stolthed. Huset bliver lukket på kun tre til fem dage, men det afhænger naturligvis af størrelsen på huset. Det betyder, at dit hus bliver bygget uden risiko for fugtproblemer – uafhængigt af vejret.

14. Velkommen hjem

Byggelederen indkalder til afleveringsforretning, hvor I gennemgår huset sammen. Forud for afleveringen betaler du den sidste rate, og så får du nøglerne. Hvis vi finder mangler ved afleveringen, bliver de udbedret af vores servicemontører hurtigst muligt.

"Vi har bygget sommerhus med EBK to gange - og begge har været en kæmpe fornøjelse. Ikke alene er huset blevet afleveret til tiden, samarbejdet og deres evne til at lytte og forstå vores behov, give en konstruktiv dialog og være løsningsorienterede har været helt afgørende for, at vi sidder med den mest positive oplevelse og et helt fantastisk sommerhus. Vi kan varmt anbefale at bygge med EBK."
Birgitte Jöhncke
Jesper og Dorte Keinicke

Tryghed fra start til slut

Ingen kan vide alt. Derfor møder du ikke kun én person under din byggeproces hos os – det sikrer optimal faglighed. Din personlige byggerådgiver er dog altid til rådighed – det giver tryghed og tilfredshed.