Vores sommerhuse er bygget på naturens præmisser. Naturligvis.

Træ er vores dna. Træ er vores filosofi, historie og styrke. EBK HUSE er en af Danmarks største producenter af fritidshuse af træ. Det forpligter. Derfor prioriterer vi FSC certificeret og PEFC certificeret træ.

Træ er naturens genbrug

Træ er det mest bæredygtige byggemateriale i verden, fordi det lagrer CO2, er fornybart og sparer fossil energi. En m3 træ sparer i gennemsnit atmosfæren for to tons CO2. Men det er ikke ligegyldigt, hvor træet kommer fra, eller hvordan det bliver behandlet, hvis du ønsker at bygge et grønt og miljøvenligt sommerhus.

Vi vælger træ efter nærhedsprincippet

Vi støtter udviklingen af bæredygtigt og ansvarligt skovbrug. Derfor vælger vi udelukkende træ fra bæredygtige skove i den boreale zone i det nordiske granbælte, hvor der bliver plantet et nyt træ for hvert træ, der bliver fældet. Den korte afstand gør, at vi minimerer CO2 under transport. Det kolde klima gør, at træerne vokser langsommere. Det skaber tætte årringe. Den lukkede struktur i disse trætyper hindrer desuden fugt i at trænge ind. Resultatet er stærkt træ og sunde, holdbare og klimavenlige huse.

5 kræsne træløsninger

Et sommerhus af træ har en særlig atmosfære med sine smukke overflader, dæmpende akustik og duft af natur. For os handler det om at skabe et træhus i harmoni – med omtanke for både miljøet og dig.

1. Den ydre beklædning
Den ydre beklædning er som standard PEFC og FSC certificeret gran. Træet er imprægneret og savskåret for at opnå en rustik og dragende overflade samt bedste holdbarhed af dit hus. Vi maler al standardbeklædning med en god træbeskyttende maling fra Beck & Jørgensen, der beskytter mod råd, svamp, fugt og UV-stråler. Malingen er både udviklet, produceret og testet i Danmark. Vi maler også alle ender og savsnit før montage for at øge holdbarheden – også selvom det er steder, der ikke umiddelbart er synlige.

2. De indvendige vægge og paneler
De indvendige vægge og paneler er af FSC certificeret fyr eller gran. Træet er pudset for at opnå en blød og smuk overflade. Derefter bliver det behandlet med en lasering eller hvidmalet for at beskytte træet og holde det lyst over tid. Behandling er skånsom samt testet og godkendt af Dansk Indeklima Mærkning.

3. Gulvene
Gulvene er klassisk fyr som standard i flertallet af vores huse og certificeret med Blauer Engel. Fyrretræsplankegulvene er håndsorterede efter højeste kvalitet og derefter høvlet og børstet. Den børstede overflade giver gulvet en tydelig karakter og forebygger synet af ridser.  Gulvene er behandlet med Osmo dekorvoks og Osmo mat hårdvoksolie, der er naturlige olier. De beskytter mod snavs og vand og fremhæver træets smukke struktur. 

Vi tilbyder også gulve af bambus. Det er stærkere end de fleste træsorter og særdeles bæredygtigt. Planten gror hurtigt og behøver ikke genplantning – det klarer den helt af sig selv. Bambus binder også 20 gange mere CO2 end egetræ og frigiver tilsvarende større mængde ilt under væksten.

4. De bærende konstruktioner
De bærende konstruktioner er PEFC og FSC certificeret konstruktionstræ. Limtræet er fra en dansk producent.

5. Vinduerne
Vinduerne er produceret i Danmark og af fingerskarret kernefyr. Det betyder, at det er limtræ uden knaster – og din sikkerhed for stærke og stabile vinduer uden gennemslag af knaster i malingen. Træet kommer også fra certificeret skovbrug.

Indeklimamærket logo

Minimalt træ-spild i produktionen

Vi har egen fabrik i Slagelse med specialuddannede håndværkere, der håndterer vores CAD/CAM saveanlæg med ypperste præcision. Det sikrer minimalt spild af træ. Vores overskudstræ og træaffald formidler vi videre til genbrug. Det giver en energieffektiv produktion.

Sommerhus med mening

EBK HUSE bygger udelukkende sommerhuse af træ. Det giver mening for os og for miljøet. Derfor har vi også sagt ja til at være ambassadører for træ gennem Dansk Træforening. Sammen arbejder vi for at øge kendskabet til de mange bæredygtige fordele ved at bygge med træ.

Ambassadørlogo for træ.dk