Hav. Salt. Sand. Familien Nygaard Metzdorff fra Greve har opført et fritidshus ved Musholmbugten på Vestsjælland. Faktisk er det anden gang, de har valgt at bygge et hus fra EBK. Denne gang med en speciel anledning.

Det er et område, der betyder noget særligt for mig og min familie,” fortæller Anders Nygaard og kigger ud over havet og tilbage henover striben af sommerhuse i alverdens skikkelser. ”Mine forældre har ejet den her grund i 1. række, så jeg har haft barndomssomre herude. Jeg har også selv ejet en grund herude i mange år, hvor vi byggede et hus fra EBK sammen.

Tre grunde herfra. Men da mine forældre døde med et års mellemrum, arvede jeg pludselig grunden med et gammelt fiskerhus.” I dag står der dog ikke længere en slidt bolig, men et moderne, stiligt og sortmalet fritidshus af modellen Hirseholm. ”Vi solgte det andet sommerhus og troede egentlig, at vi ville renovere fiskerhuset og lave en total makeover i et unikt design som taget ud af BO BEDRE. Men sikke en opgave! Der var hele tiden forhindringer og spørgsmål, der skabte en enorm usikkerhed.

Det var utroligt opslidende,” fortæller Anders’ kone Bettina. Efter et par år med research og nytteløse møder med forskellige arkitekter fik de en spontan idé. Måske skulle de lave en makeover af hele grunden i stedet? Fjerne familiens hus og opføre et fritidshus fra EBK? ”Hvis vi nogensinde skulle blive færdige med det her projekt, fandt vi ud af, at vi skulle have et nøglefærdigt hus – uden problemer og i god kvalitet. Og herefter gik det stærkt,” fortæller Bettina.

Terrasse i XXL

Parret lever også et liv med fart på til hverdag. Bettina (51 år) rejser verden rundt som stewardesse, og Anders (50 år) er caster til spillefilm og reklamer. Derudover har de to drenge på 11 og 16 år. Og så elsker de gæster! ”Vi har valgt at bygge en stor terrasse rundt om hele huset på hele 115 kvadratmeter. Den giver os et fantastisk udeareal. Der er altid et spot, hvor du kan sætte en strandstol i en solplet – uden at synke ned i sandet!” fremhæver Bettina. De har valgt en direkte udgang fra stuen med store skydedøre.

“Det er skønt, når vi har gæster. Det giver et godt flow. Faktisk har vi næsten altid gæster,” griner Anders og fortæller, at de nyder det uhøjtidelige og impulsive samvær med venner og bekendte, der dropper forbi den gæstfrie families badested på den sjællandske vestkyst.

“De fleste af vores venner fra København tænker ikke på, at man kan køre vestpå for at tage i sommerhus. De fleste tænker at man skal nordpå til Tisvildeleje og Gilleleje for at finde sommeren. Men på stort set den samme køretid lander du i dette skønne område, der er mindre turistet.” Hævede huset 15 centimeter Når man spørger dem om, hvad der har overrasket dem positivt i processen, er det, at de slet ikke har følt, der har været en proces: ”Alt kører, fra du sætter din underskrift.

Det er vildt professionelt, så du kan blot nyde livet, mens andre har alle bekymringerne og bygger for dig. Og så vil vi gerne fremhæve håndværkersjakket. Hold op, hvor er de pertentlige! Det er en fornøjelse at opleve, hvordan de behandler dit hus med respekt. De var altid meget imødekommende, når vi kom uanmeldt forbi i weekenden. Og så bliver man altid tryg, når man ser, hvordan deres værktøj ligger sirligt på en snor,” fortæller Bettina.

Anders følger op: ”De har været utrolige til at guide os undervejs. Vi har for eksempel fået hævet fundamentet med 15 centimeter. En løsning vi ikke selv havde skænket en tanke. Men landmåleren var en dag forbi herude og fandt frem til, at det kunne være en fordel at hæve huset i det kystnære terræn. Her efter kontaktede han byggerådgiveren, der spurgte, om vi var interesserede. Det var på én gang trygt og betænksomt.”

Typehuse behøver ikke være ens Parret råder andre husbyggere til at vælge et typehus – også selvom man har drømme om at bygge noget individuelt og særegnet. ”Hvis du ikke selv har evnerne eller en masse specielle krav, er det her uden tvivl den letteste og bedste proces. Det betyder ikke, at du ikke kan customize dit hus efter din stil. Vi har for eksempel valgt at male alt sort udenfor. Fra vindues lister til udhæng. Det giver en imponerende flot effekt og et stramt look. Det er simpelthen det flotteste hus herude!” griner Bettina.

3 hurtige...

Hvorfor valgte I modellen Hirseholm?
Pænt hus med god planløsning!

Hvilken løsning er I mest glad for?
Vores store smukke terrasse!

Hvad har overrasket jer positivt?
At det ikke føles som nogen proces! Alt kørte problemfrit.

Vil du læse mere om Hirseholm?

Du kan finde inspiration, gallerier og læse meget mere om Hirseholm her.

Tip en ven

Flere kundehistorier