# Musholm

Tina Lund og Allan Nielsens danske drøm af et sommerhus

Tina Lund og Allan Nielsens danske drøm af et sommerhus
På en bakketop i fredfyldte Rågeleje har kendisparret opført et Musholm FRI. De 113 værdifulde kvadratmeter giver rum til nærvær med deres familie, når de holder ferie i Danmark.

”Der bor Gorm den Gamle,” smiler Allan Nielsen og peger over på et højdedrag, der står som en stolt bastion ud til den nordsjællandske kyst

”Det er Musehøj – et fredet område med to gravhøje. Det er da lidt skægt at tænke på, at vi måske er nabo til et par gamle vikinger. Total kontrast til Dubai.”

Tina Lund og Allan Nielsen flyttede til ørkenens Manhattan i de Forenede Arabiske Emirater for fire år siden for at optimere forholdene for Tinas karriere som professionel springrytter. I starten med en del forbehold og ikke mindst forventninger om et kortere ophold. Men nu elsker de deres arabiske eventyr og kommer ikke hjem de næste par år.

”Derfor var det også afgørende for os at finde en base i Danmark,” fortæller Tina og viser indenfor, hvor der ligger æsker med LEGO på spisebordet fra gårsdagens børnefødselsdag. Fødselaren er parrets søn, Louis, der netop er taget til stranden for en badetur med morfar. Et dagligt ritual i Kattegat, som de to har sammen. ”Det er vigtigt for os at holde fast i de danske rødder. Louis startede i skole i Dubai, da han fyldte fire og taler allerede engelsk og en smule arabisk, så vi prioriterer at tale dansk og værne om danske traditioner. Sommerhuset giver en tryg og genkendelig ramme for børnene, en tættere relation til den danske kultur og natur og frem for alt vores familie.”

Hellere bygge nyt sommerhus

end renovere et gammelt. Parret undersøgte markedet og blev hurtigt enige om ikke at købe et ældre hus: ”Selvom der er masser af charme og hygge ved et ældre sommerhus, er det ikke fedt at skulle bruge sin ferie på at renovere og vedligeholde,” fortæller den tidligere landsholdsspiller i fodbold. I dag er han partner i et internetfirma og ansvarlig for salget i Mellemøsten.

Jagten gik derfor ind på at finde den perfekte grund – tæt på havet og i eftertragtede Nordsjælland. Det viste sig at være umuligt – indtil Allan spottede et til-salg-skilt på denne grund. ”Min søster bor 200 meter herfra, så jeg opdagede det tilfældigt en dag, hvor jeg kom forbi. Grunden var ét stort vildnis. Men jeg kæmpede mig igennem for at nå op på det højeste stykke. Her blev jeg mødt af et kig til havet – og var solgt!”

Custommade Love

Nu skulle de blot finde det rette byggefirma til at realisere deres danske åndehul. Det viste sig at være en opgave, fortæller Tina: ”Vi kunne ikke finde nogle typehuse, der opfyldte vores drømme om design og behov for plads og fleksibilitet. Allan har tre børn fra et tidligere ægteskab, og sammen har vi to. Derudover skulle det også kunne rumme resten af vores familie og besøg af venner og veninder. Ikke let. Men pludselig fandt vi frem til EBK og faldt for muligheden for at customize et typehus af træ. Det var lige os.”

Valget af Musholm FRI

Under en efterårsferie i Danmark kørte de til hovedkontoret i Slagelse for at opleve stil og arkitektur i de fire udstillingshuse. Det gjorde valget af hustype lettere. ”Det var vigtigt for os at finde et hus i dansk design, der både passede til grunden og til os. Musholm FRI var det perfekte match i forhold til look, ruminddeling og pris. Vi kunne bare godt lide huset hele vejen rundt og var vilde med de store vinduer, der er perfekte til at få naturen ind i huset,” fortæller Allan.

Tina supplerer: ”Og så elskede jeg deres showroom, hvor jeg kunne få lov til at fornemme materialerne. Se de forskellige typer af brædder og fliser. Mærke de forskellige håndtag på skufferne. Og så videre. Det gjorde beslutningsprocessen meget lettere.”

Resultatet er et 113 kvadratmeter hus i en opgraderet version. For at opnå ekstra sovepladser og hyggekroge har de blandt andet tilføjet to hemse og en alkove. Derudover har de tilvalgt en udendørsbruser. ”Det er det fedeste. Jeg elsker at gå herud om morgenen direkte fra soveværelset eller skylle sandet af mig efter en tur i havet,” siger Allan.

Tryghed i byggeprocessen

Når du har skrevet under på din kontrakt på et fritidshus hos EBK, går der ikke mere end syv til 8 måneder før, dit hus står klar til indflytning. Det overrasker mange. ”Vi skrev under i oktober og håbede på, at huset var klar sommeren efter. Men allerede i januar fik vi at vide, at huset var færdigt. Vi var målløse,” siger Allan og fortæller, at de har følt sig trygge undervejs i hele forløbet. ”Vi kunne ikke lade være med at grine ved overdragelsen, fordi håndværkerne påpegede, at de gerne ville skifte en fuge, som de ikke var tilfredse med. Vi kunne intet se! Det stod snorlige!”

Nostalgisk hygge

Den aktive mand nyder også, at der nu står to fodboldmål på deres egen danske græsplæne: ”Jeg har mange gode sommerhusminder med leg under åben himmel fra min barndom. De følelser og oplevelser vil jeg gerne give videre til mine børn.” Tina smiler og fortæller, at de også gerne vil bygge et anneks med havkig og et redskabsskur. Men der er et andet projekt, der har førsteprioritet: ”Lilly fik et æbletræ i dåbsgave, som vi gerne vil plante her. Det kan ikke lade sig gøre i Dubai. Der er alt for varmt. Det bliver fantastisk at kunne plukke vores egne æbler her.”

Hvilke 3 løsninger er I mest glade for?

  1. At vi har udvidet arealet med terrasse til i 145 m2 . Vi har terrasse hele vejen rundt om huset, som er genialt til leg for børn. Plus to ekstra store terrasser, så vi både har plads til vores store familie og gæster og altid kan finde en solplet.

  2. At vi har tilvalgt både en alkove og to hemse. Den ene hems er ekstra stor og rummer både mulighed for opbevaring og overnatning. Alkoven indbyder bare til hygge og er virkelig favoritstedet til at slappe af og spille spil.

  3. At vi har fået vinduer i tre lag – uden at det kostede ekstra. Vi får stadig masser af lys og varme ind fra solen og holder samtidig på varmen indefra ved kølige nætter. Og så sparer vi på energien.

Vil du læse mere om Musholm?

Du kan finde inspiration, gallerier og læse meget mere om Musholm her.

Tip en ven

Flere kundehistorier