# Hirseholm

Vi fortryder, at vi ikke har gjort det her før

Mange børnefamilier flytter ud af København, når kvadratmeterne bliver for små og behovet for natur for stort. Familien Hobolt Jensen vil dog ikke bo andre steder i hverdagen. Lige så snart de har fri om fredagen, kører de i sommerhuset i Odsherred.

”Uanset, hvad vi gør, vil det aldrig lykkes os at presse en have ind på 5. sal i Sydhavnen,” smiler Lærke Hobolt Jensen (37), der er gift med Thomas (38). Sammen har de drengene Johan (7) og Willum (5) og en kæmpestor kat – for at bruge Lærkes ord.

”Den kat lever simpelthen det bedste liv. Mandag til fredag laver den ikke andet end at spise og snorke på sofaen. Når det så bliver weekend, nyder den livet som udekat og tager på mussejagt heroppe i sommerhuset.” Netop muligheden for at kunne veksle mellem natur og by er årsagen til, at familien ønskede at købe et sommerhus.

“Mange i vores alder vælger at flytte ud i provinsen for at få en græsplæne. Men vi vil langt hellere have en effektiv hverdag og et fristed i weekenden”

Thomas Hobolt Jensen

”Der er ikke noget sted, jeg hellere vil være end i København i hverdagen. Jeg ELSKER København. At sidde på altanen og kigge ud over byens tage. At mærke den gode stemning. At have alle muligheder rundt hjørnet. Men lige så snart det er fredag, elsker jeg også at køre væk fra al travlheden og øl-stafetten nede på fællesarealerne. Så falder skulderne og åndedrættet ned,” siger Lærke. Hun arbejder som Global Social Media Specialist på IKEAs hovedkontor i Sverige. Et fuldtidsjob, der kræver hendes synlige tilstedeværelse. Det samme gælder Thomas jobprofil, der er senioranalytiker hos Nykredit.


”Mange i vores alder vælger at flytte ud i provinsen for at få en græsplæne. Men vi vil langt hellere have en effektiv hverdag og et fristed i weekenden. Og det fungerer simpelthen så godt. Det sommerhus bidrager til vores livskvalitet,” siger Thomas

Vokset op med sommerhus

Både Lærke og Thomas er vokset op med sommerhus. Derfor er sommerhuslivet også naturligt for dem. ”Det ligger i os. Det er også noget, vi er formet af. Og det vil vi gerne give videre til vores børn. Et fristed, hvor der er ro og plads til at være. Jeg var simpelthen så rusten, da jeg skulle tilbage på arbejde efter sommerferien. For jeg havde været så langt væk fra alt det alvorlige og seriøse og bare hygget mig med at lægge puslespil, læse bøger og gå ture. Det var tankevækkende godt,” siger Lærke.

Købte grunden over telefonen

Med familie i Viborg, Rødovre og Kalundborg var det oplagt at bygge sommerhus i Odsherred. Alligevel skulle der gå to år, før de fandt den rigtige grund. Der skulle ikke være for langt til vandet, men heller ikke for langt til indkøb. Og så var det vigtigt, at der ikke var for meget trafik eller larm.

”Vi lejede et sommerhus to forskellige steder for at mærke efter, om området var det rigtige for os. Det gjorde, at vi blev helt skarpe på, hvilke veje der var interessante. Da vi fik en notifikation fra boligsiden.dk om, at der var en grund til salg her på Gudmindrup Skovvej, ringede vi til mægleren og sagde, at vi gerne ville købe den. Der gik fire dage, så var den solgt til os,” siger Thomas.

Grunden var allerede byggemodnet, så der skulle kun fjernes et gammelt skur og nogle træer. Det tager også kun et kvarters tid at gå ned til stranden, hvor familien nyder at blive blæst igennem om vinteren og spise is om sommeren.

Sommerhuset bestod jule-testen

Familien kendte allerede EBK HUSE gennem andre, så det var naturligt at kigge den vej, da de skulle vælge, hvem der skulle bygge sommerhuset. Alligevel tog de en rundtur til andre firmaer, men følelsen blev aldrig den rigtige der.

”Vi kunne simpelthen ikke lide stilen hos de andre. Vi bryder os ikke om, hvis det bliver for minimalistisk. Et sommerhus skal ikke ligne BO BEDRE. Da vi så Hirseholm i udstillingen i Roskilde, passede det lige til vores smag, og den forestilling vi havde i hovedet. Det hus gav den helt rigtige sommerhusfølelse i maven,” siger Lærke.

Hendes ultimative drøm var også at få plads til et stort juletræ i sommerhuset:
”Jeg er vokset op nordenfjords og er en stolt nordjyde. Men der er hver-ken plads til julegæster eller juletræ i lejligheden. Det er afprøvet – og det var ikke hyggeligt og heller ikke afslappende med gran i nakken, når du sidder og spiser julemaden. Men nu kan vi have det største juletræ, der kan nå helt op til kip. Og vi kan nyde synet af flæskestegen i ovnen, som vi har placeret i øjenhøjde. Det er så hyggeligt. Det sommerhus her har virkelig bestået jule-testen.”

Bedre mulighed for tosomhed

Familien valgte et Hirseholm 172. De har bibeholdt planløsningen i grove træk, men havde nogle ønsker som arkitekt Jørgen Raagart hjalp dem med at realisere. ”Jørgen var så god. Jeg drømte om et master bathroom, så vi sløjfede det ene værelse og gjorde gæstebade-værelset mindre. Til gengæld har vi fået et dejlig stort badeværelse med infrarød sauna og direkte adgang til en udendørsbruser. Den infrarøde sauna er genial. Den er mere miljøvenlig end en almindelig sauna og bliver varm på bare 15 minutter. Det passer perfekt til vores familieliv. Vi kan ikke lige langtidsplanlægge, hvornår det passer ind i dagen, at vi kan slappe af med en tur i sauna eller nyde et glas vin. Men nu kan vi bare hoppe derud, når der opstår mulighed for det,” siger Lærke.

Derudover fremhæver de begge indretningsrådgiver Julie Kürsteins menneskelighed og sans for detaljer:

”Hun er virkelig dygtig! Hun hjælper dig med at få taget stilling til ting, som du ellers ikke troede, at du havde en mening om. Vi endte blandt andet med at vælge en tykkere køkkenbordplade med indbygget strømstik og skydedøre ud til terrassen. Og så har vi tilføjet brændeovn og ovenlys. Ene gode valg.”

Ros fra uvildig rådgiver

Parret valgte at hyre en ekstern byggesagkyndig for at kunne føle sig helt trygge i byggeprocessen: ”Vi har jo aldrig bygget et hus før og har slet ikke forstand på alt det byggetekniske. Men det var tydeligt, at vi kunne have tillid til EBK HUSE. Vores egen rådgiver roste håndværkernes arbejde og havde kun gode ord at sige. Han arbejdede godt sammen med EBK HUSE om placering af sandmilen og kom med forslag til ekstra belysning, ladestander til elbil osv. “Samarbejdet fungerede godt,” siger Thomas.

Familiens bedste råd

Lej et sommerhus i det område, som du overvejer at bygge et sommerhus i. På den måde kan du vurdere, om det er det rigtige sted for jer.

Vil du læse mere om Hirseholm?

Du kan finde inspiration, gallerier og læse meget mere om Hirseholm her.

Tip en ven

Flere kundehistorier