# Kompakt Nostalgi

Skøn flowerpower i det sorte sommerhus

Skøn flowerpower i det sorte sommerhus
Et nybygget sommerhus kan sagtens være fuld af sjæl, historie og charme. Se, hvordan Mette Touborg har indrettet sit Kompakt i Rørvig med genbrugsfund og personlige detaljer.

Det var faktisk slet ikke meningen, at Mette Touborg skulle bygge et nyt sommerhus.

”Jeg drømte om et lille, gammelt og romantisk sommerhus i grønne omgivelser – på en hyggelig grund med ældre frugttræer. Et klassisk sommerhus med sorte facader, hvidmalede, småsprossede vinduer og en rolig atmosfære. Nu ved jeg, at det er, hvad man kalder romantisk forfald i byggebranchen,” griner Mette, der har et travlt karriereliv som leder til daglig.

Hun startede derfor også med at se en masse sommerhuse, der var til salg. Men der var altid noget, der var forkert. Siden begyndte hun at besøge udstillinger med sommerhuse – udelukkende for at få mere inspiration, forstås. Det var indtil, hun opdagede Kompakt hos EBK HUSE.

”Jeg kunne ikke få huset ud af hovedet bagefter – og det hjalp heller ikke, at det blev ved med at dukke op i mine søgninger på nettet. Der var ellers masser af andre udbydere, men deres huse var for store og uden den rigtige atmosfære og stemning. Jeg søgte jo et sommerhus ikke endnu en villa,” siger Mette, der valgte Kompakt 60 i modellen #Sprosse.

”På mystisk vis har jeg fået præcis det hus, jeg drømte om. Nu er det bare ikke i romantisk forfald, men romantisk. Sjæl og historie har jeg tilføjet med gamle møbler, som jeg har skaffet gennem tiden fra familie, venner, genbrugsbutikker, lauritz.com og Den Blå Avis. Og fordi huset er nyt, kan jeg få glæde af det hele året. Det er den perfekte løsning.”

Naturen har altid kaldt på hende

Mette er vokset op ved skov og strand, derfor var det naturligt for hende at søge mod Rørvig, da hun skulle finde en grund. Området har et smukt skovområde og en plantage med Kattegat på den ene side og fjorden på den anden. Grunden fandt hun på en vej, som hun allerede kendte i forvejen.

“Jeg er imponeret over, at det er lykkes at skabe et sommerhus på kun 60 m2, hvor jeg synes her er skønt at være – uanset om jeg er her alene, med min kæreste eller alle vores fire teenagere og hunden Buster.”

Mette Touborg

”Jeg har altid været begejstret for Rørvig. Altid været en flittig bruger af området. Stranden, sandflugtplantagen og butikkerne. Her er så dejligt at være. Selvom jeg er begejstret for hver eneste time, jeg tilbringer i København og Roskilde, hvor jeg arbejder og bor, giver sommerhuset og omgivelserne her i Rørvig både mig og min familie noget, som netop kun et sommerhus kan.”

Skøn flowerpower i det sorte sommerhus

Drømmen var en grund med havudsigt. Det har hun ikke fået.

”Men vi er tæt på havet og omgivet af skøn natur,” siger Mette og viser rundt i haven, som hun gerne vil forvandle til en naturgrund. Indtil videre har hun plantet lyng og frugttræer. Oppe på terrassen har hun bygget plantebænke af resttræet fra huset, som hun fik lov til at beholde. Hun har også sat et gammelt armeringsgitter op, hvor der skal gro blomster til sommerfugle, insekter og rådyr, når de trisser forbi. Alt det, får hendes grønne hjerte til at smile.

”Jeg elsker genbrug og at genbruge ting i nye rammer,” siger Mette og viser indenfor, hvor flowerpower kvindens fornemmelse for hygge, farvenoter og atmosfære ånder i hver en lille krog.

”Jeg har mange arvestykker rundt omkring og samler på ting, der betyder noget for mig. Jeg har også fundet ud af, at jeg har et fast ritual, uden at jeg havde tænkt nærmere over det. Men jeg har altid en buket friske blomster eller grene fra haven derhjemme med herop. Det giver en særlig stemning og visuel næring.”

Skriverefugium og familiehelle

Trods sine 60 kvadratmeter rummer huset to værelser, et badeværelse og et L-formet køkkenalrum med to specialbyggede alkover.

”Alkoverne giver så mange muligheder og er de skønneste hyggekroge. Faktisk har vi overnattet 11 mennesker heroppe – to af dem dog i et telt i haven, men alligevel,” smiler Mette og uddyber:

”Vi har også fået en lille hems, hvilket er et af de stærkeste billeder i min erindring om, hvad et rigtigt sommerhus skal have.”

Det vigtigste mål med sommerhuset var at få en base, der kunne giver nærhed og ro, og som kun skulle indeholde det mest nødvendige.

Skøn flowerpower i det sorte sommerhus

”Naboerne havde svært ved at forstå os, da de så fundamentet på 60 kvadratmeter. Men det syner så meget større, når elementerne kommer på. Og så har vi udvidet med en terrasse på 25 m2 – det gør huset meget større.”

Det var også vigtigt for Mette, at det var et sted, hvor hun kunne lide at være alene. Et sted, hvor hun kan køre op og fordybe sig i sit arbejde.

Et godt råd fra Mette Touborg

Tag dig tid til at besøge sommerhusudstillingerne – gerne flere gange – og lad dig inspirere af andre huse end det, du måske har i tankerne. Husk, selvom du vælger et typehus, er fleksibiliteten meget større end du måske tror.

Vil du læse mere om Kompakt nostalgi?

Du kan finde inspiration, gallerier og læse meget mere om Kompakt nostalgi her.

Tip en ven

Flere kundehistorier