Flødefarvede vægge skummer over med lys. Vintagefund og nostalgisk genbrug sætter personlige aftryk. En udendørs bruser bringer ny energi under solen og stjernerne. Karin og Peter har bygget deres drøm af et fritidshus – ved lidt af et tilfælde.

Det var egentlig ikke nu, at Karin og Peter skulle have købt et sommerhus. Det var først, når de blev pensionister. Parret havde solgt deres arkitekttegnede parcelhus i Dragør og flyttet i lejlighed på Frederiksberg.

Nu skulle de nyde det frie liv i byen. Men der opstod hurtigt et behov for natur. ”Selvom vi har udsigt til en lille park, og det ligner toppen af en svensk skov, manglede der noget,” fortæller Karin (52 år), der har et travlt job til hverdag, lige som Peter (53 år). En dag fik de et opkald fra en ven, der havde spottet en grund i det gamle sommerhusområde i Rørvig, som var sat til salg blot fire dage før. ”Vi var vildt begejstrede! Men det var 11 andre også.

Det er sjældent, at man ser sådan en grund sat til salg, så vi måtte ud i en lukket budrunde,” fortæller Peter. De var derfor meget overraskede, da de blev ringet op med det positive budskab.

Har testet EBK på sommerferier

Parret har gennem mange år holdt ferie i netop dette område med deres tre piger, der nu er 17, 23 og 27 år. De seneste to år i to forskellige lejede sommerhuse, der begge var designet af EBK. ”Vi syntes, at der var en rigtig god planløsning i de sommerhuse sammenlignet med de andre sommerhustyper, vi har prøvet gennem årene. Og som tidligere husbyggere ved vi, at indretningen af et hus er afgørende. Så vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville have et hus fra EBK,” fortæller Karin.

Valget faldt på hustypen Musholm FRI på 83 kvadratmeter – en klassiker, med store vinduespartier i gavlen, der åbner huset op mod alle verdenshjørner. I samråd med byggerådgiveren fra EBK har de blandt andet gjort soveværelser og stue større, byttet om på nogle rum og opgraderet med ovenlysvindue: ”Det er de bedste penge, vi har brugt!” Og Karin supplerer: ”Det er som om, at månen rækker en hånd ned til os – midt i vores køkken.”

Drømmen om et klassisk sommerhus

Parret vil gerne fremhæve indretningsrådgiveren i forløbet: ”Julie Kürstein er virkelig dygtig! Hun giver kvalificeret modspil og sørger for, at der er en rød tråd i det look, du ønsker. Hun har været en stor inspirationskilde for os. Det er blandt andet hendes fortjeneste, at vi har fået den her lethed i køkkenet,” siger Karin og peger på de hvide træhylder, der bringer nostalgien frem. Julie guidede dem også i valget af en stor køkken-ø, der har skabt et naturligt samlingspunkt, som inviterer til gode hyggestunder med snakke og slowfood.

Karins øjne stråler, når hun fortæller, om deres nye fristed. Et sted, hvor intet er overladt til tilfældighederne: ”Vi har blandt andet fravalgt et bryggers. Det kan virke mærkværdigt i en moderne tid. Men for os er det vigtigt at opnå en klassisk stil med masser af atmos fære. Og er der noget mere autentisk end at træde direkte ind i sommerhuslivet, når du åbner døren? Det giver en særlig ro og er en fantastisk måde at lande på.”

Designet til at leve ude og inde

Peter er tidligere elitesvømmer og svømmer ofte et par kilometer i sin våddragt langs kysten, hvis han ikke er ude på sine rulleski eller cykler sammen med Karin. ”Vores terrasse er blevet et ekstra badeværelse. Det er praktisk, at vi kan skylle saltet og sandet af, når vi været ude og være aktive. Mon ikke der også kommer til at hænge en havkajak dér en dag,” smiler Peter og peger mod gavlen.

Den udendørs bruser er blevet en af favoritterne ved stedet, hvor de bader året rundt: ”Selv da vi holdt jul heroppe, badede vi udenfor. Dét er altså en skøn oplevelse! Jeg ved godt, at det ikke er ekstraordinært at have en udebruser efterhånden, men for os er det ren terapi at tage sin tykke badekåbe på og gå ud og bade i det fri. Og det er også noget af det, som vores gæster fremhæver.”

Karin er i det hele taget meget inspireret af sjælfulde detaljer og ting med historie. I samme ånd har hun hængt en gammel trådkurv til shampoo og sæbe ved udebruseren. ”Det er de små detaljer, der skaber en helhed.” Med samme sans for indretning har parret strategisk valgt at placere brændeovnen, så man kan se den fra alle hjørner i køkkenalrummet: ”Det giver en kolossal effekt!”

Duften af ro

Grunden ligger i en lille lysning omkranset af skulpturelle skovfyr. ”Det er vores lille perle!” smiler Karin og fortæller, at de tager op i sommerhuset, så ofte de kan. ”Der er noget helsebringende i at opholde sig sådan et sted. Det starter allerede, når vi slukker motoren i bilen. Lyden af ingenting, duften af hav og skov. Det er ubeskriveligt.”

Bedste råd fra Karin og Peter

”Vi valgte at udvide både vores soveværelse og stue med 60 centimeter. Det giver en helt anden rumfornemmelse og koster ikke alverden i det store billede. Ovenlyset er også en god investering, der giver et meget flot og naturligt lys”

Vil du læse mere om Musholm?

Du kan finde inspiration, gallerier og læse meget mere om Musholm her.

Tip en ven

Flere kundehistorier